Wednesday, November 10, 2010

huuuuuu...i like......

lama gak ek tak update blog ni...kesibukan berkursus last week..bersambung pulak peksa kat mppg...pastu balik kuantan...isk..banyak cite nak share rupanya...tapi tak bape ada kesempatan nak menconteng2 di atas laman ini...tapi tetiba arini cam nak share cite ni...

aku ngah selsema n batok ni...jangkit dari uzma la ni..uzma demam balik dari pd aritu....selsema dan batoknya sampai ke arini..maka berjangkit la ke umminya.... eh melalut....sebenarnya nak cite ni haaaa...ni dak kecik dalam perot ummi ni...dok tendang2...summersault la berbagai2.... yang lagi perasan tiap kali ummi wat keje, lagi la dia akan aktif....heh..bagi ummi idea ek??? best2...balik umah ada uzma teman...kat opis ada baby teman..... skrg ni baby ada satu lagi habbit...kalo uzma dok dekat aku, time bf ke...dok golek2 ke...nanti baby akan mula kicking.....mesti kata camni "atak, tepi la sket...sempit kita kat dalam ni"...hehehe agaknya ar...pastu bila atak uzma dok pok pok baby pon dia akan respond...nanti aku cakap kat uzma camni..."uzma jangan la wat baby camtu..sian baby....mesti baby kata....atak tunggu la kita kuar....nanti kita wat atak camtu balik'.....

nape atak??? sebab uzma mula panggil orang atak..n suke sangat bila kita panggil dia atak masa aku awal2 peknen dulu(aku pon taktau lagi aku peknen masa memula uzma sebok2 sebut atak)..

sikit perkembangan terkini uzma...
  • vocab dia dah bertambah banyak...tapi abi ngan ummi blom yer...sebok panggil aku ngan sayang mama ngan papa...pengaruh tv la tu..
  • dah ngam ngan makdah dia...senang dah anta kat umah makdah..
  • sangat lasak....dia takkan dok diam langsung walau seminit..kecuali time tido..
  • sangat cerdik...kalo janji pape..dia akn tuntut..
  • sangat rajin...senang gak la nak mintak tlg...
  • dah nyanyi lagu..buai laju laju.....
  • bila soh carik apa2..dia tak jumpa...dia akan tanya..mane mane mane?
  • bila nak minum air..dia akan mintak ayaq ok...tak sebut air..sah anak orang utara....
  • dia sangat suke air....kolam, laut, air terjun..apa2 je...nampak je nanti dia kata...ayaaaaaqqq dalam nada yg sangat la girang....
orait...need to continue my work..luse meeting..nak siapkan perutusan...idea ngah banyak:O)

1 comment:

Myluv-Sylvia said...

huhuhu.. sukenye aku dgr perkabaran dari ko ni. tak sabo plak aku nk merasa mende yang sama camtu balik. :)