Friday, November 12, 2010

saya yang tidak sehat..

balik dari pd..uzma n abi demam....tapi ummi mantain lagi...cume mule terasa tak sedap badan...pagi isnin dah rasa badan cam tak larat.....:( tapi gagahkan diri pulang ke kluang sebab jumaat (arini) ada meeting.... ari selasa dah mula batuk n selsema...tapi tak demam lagi...try to handle as strong as i can...but finally rabu tewas juga....kat opis dah terasa tak sedap....rasanya tonsil dah bengkak n badan dah mula panas dalam.....jika ikutkan saya...hanya diri saya....sudah tentu tidak akan sama sekali ke klenet..(kerana saya tidak suke makan ubat ok)...tapi bila mengenangkan buah hati didalam kandungan saya....harus saya mengalah dengan apa yg saya tidak suke....kerana perlu mengambilkira kesihatan dia...(tgk...dia sedang kick saya dari dalam..tau la tu ummi ngah cite pasal dia)...malam rabu ke klnik dr.nora..bertemankan uzma dan mommy miza....memula check uzma....ambik ubat batok n selsema dia.....then baru check saya....yup...fever..sikit je 38.5...tapi demam...pas dr dah check saya...mari check baby saya...huhuhuhu...masa discan, saya terbatuk, nampak baby bergegar2 dek batuk saya....kesian kamu...sorry ye sayang....nampak jantungnya...nampak kakinya...dan nampak lagi telo masinnya..huhuhuhu.... semalam mc...tapi saya ke opis..perlu menyiapkan keje urgent tok meeting arini...tapi mmg tak larat dan tak kuat....baring di opis...tapi tertanggu...sudahnya mintak tlg jua anta pulang..(tapi sempat g beli kacang).....kete? mintak tlg fazuli antakan...siapa fazuli? hishhhh...bukan skandal daaaa...boipren housemate aka adik bongsu umah aku daaaa...da dia jerk yg aku sempat pk....balik umah...makan ubat...kedebom.....sampai kat kul 4...bangun, solat, kemas bilik n umah, gosok baju, mandi, solat, g ambik uzma....pun badan tak bape rasa kuat.....arini keje..sebab japg nak masuk meeting...tapi masih berat kepala saya.....rasanya arini sayang dtg ambik sebab saya cam tak larat nak drive balik jb ptg ni:(

saya terima kesakitan ini sebagai penghapus dosa2 kecil saya...moga Allah mengampunkan segala salah silap dan dosa saya....moga saya diberi kesembuhan dan kesihatan seperti sediakala:O)

2 comments:

Myluv-Sylvia said...

bestnye baca entry ko no. bukan sonok tgk ko sakit. tapi aku syok ikut perkembangan pregnancy ko ni. aku harap ko akan sihat selalu. doakan aku jugak ye. amik berkat adik uzma utk adik easter. :)

-ummi uzma- said...

huhuhu....tak larat betul demam kali ni..sakit2 badan aku...tapi seb bek so far baby ok... bahayanya pregnant kali ni aku tak mabuk...so selera makan kan men ok...ditambah pulak ngan keinginan makan coklat, ice cream n kek yang selalu....last month naik 4kg..hoho kene marah ngan dr...tapi seb bek dah leh control balik.... yeaa...aku doakan pasni easter dapat adik cepat2 sket...sempat lagi kalo nak sebaya ngan adik uzma ni:O)