Thursday, June 04, 2009

sorry seems to be the hardest word

...It's sad, so sad...It's a sad, sad situation...And it's getting more and more absurd
It's sad, so sad....Why can't we talk it over....Oh it seems to meThat sorry seems to be the hardest word......
semakin cuba aku melupakan apa yang dah terjadi....semakin sebak rasa dada ni....semakin aku cuba nak buat macam takde pape yang terjadi...semakin sukar nak aku lupakan apa yang dah terjadi....semakin aku pujuk hati ni...semakin dalam terasa lukanya.....
bangun2 pagi tadi je aku ada satu rasa yang cam tak best...badan rasa cam nak demam.... hati rasa cam tak best.... nak g keje pun macam tak best....takde rasa pun cam nak g keje.... kebetulan arini aku ada check up kat klinik mengkibol....dah tu kena minum air gula plak lagi...memula tadi ambik darah....pastu minum air gula....pastu ambik urine.....check hemoglobin darah...check bp n berat badan...huhuh...berat naik 1.2kg....finally.....dah berapa kali check berat badan turun jerk..... pehtu check perut.....dah selesai sume miza ambik...balik opis....tapi berat hati nak naik opis....1...aku semacam takleh nak tgk muka orang yang menggelar aku babi kenyang itu....2....aku tak kuasa nak menghipokritkan diri semacam tiada apa yang berlaku...3...i'm mentally block to be in this room..... tapi aku gagahkan kaki....naik juga ke atas.... first come first bukak jer pintu dah nampak muka orang yang memanggil aku BK itu.....cuba bertenang...terus masuk bilik aku tutup pintu.....malas nak layan....takde mood...tak larat.....tak suke...sume rasa ada.....
10.15 kuar balik...nak g KKM utk ambik darah lagi....no choice...terpaksa gak bercakap..."saya g klinik".... keluar....sedikit tenang....sampai klinik ambik darah lagi..... pastu dah kuar...masa tengah jalan ke kereta rasa cam basah tangan aku...sekali darah daaa.....huhuhu....trus tekap balik kapas nya..... tegok2 dah bengkak kat tempat ambik darah tadi..... pastu aku terus g ksmc....malas nak balik opis...pon risau kalau2 next week tak sempat g....dr biasa takde...arini dr lain....takpe...check....baby is already 1.1kg.... pastu condition lain sume ok.....cume jantina....masih dirahsiakan....huhuhu.....sedikit menghibur hati ummi..... balik opis.....boring lagi...grrrrr......takde passion ni nak dok kat opis.......tolong tolong tolong..................... tak suke tak suke tak suke.......aku dikelilingi orang2 hipokritas......pelakon2 handalan.....memakai topeng....aghhhhh.....BOSAN!!!!!!!!!!!!!!

1 comment:

princesslavender said...

sabar itu separuh daripada imannnnnnnn.... kuatkan semangat, tabahkan hati..