Wednesday, June 10, 2009

sEtahun Sudah BerLalu...

Sedar tak sedar dah setahun dah aku kat MPK.... dah setahun dah aku berulang-alik PAsir Gudang-Kluang-PAsir Gudang rupanya.... dah setahun dah aku kenal orang2 MPK (walaupun ada yang tak abis kenal lagi)...dah setahun dah aku keje gomen.....dah setahun dah aku menabur bakti kat MPK...dan hari ni sempena setahun aku kat sini....secara kebetulan pulak mesyuarat OSC tadi...maka aku cakap ar kat kengkawan...makan2....arini aku blanje....sempena setahun aku di MPK....seronok ke tak eh kat sini???? kalo mengenangkan apa yang dah jadi last week.....ilang segala keseronokan aku kat sini...tapi apa guna nak dikenang barang yang lepas kan??? as what i've said in my department meeting last 2 days....."let me begin my next one year peacefully n happily".....sepanjang setahun yang dah aku lalui setahun yang lepas rupanya banyak kisah tersirat dibelakang aku.....maka....sekarang...i'm trying my best to forget all the unforgiven matters.....lets begin the new year with a new me....hehehe...
apa yang telah aku lakukan untuk mempositifkan jiwa terluka???? heh...1...aku dah wrap meja aku ngan wrapping paper berwarna pink......2...aku telah membeli botol air 2 liter berwarna pink....(walhal aku adalah sangat tidak sukakan warna pink sebelum ini yea...)....3...aku telah menggantikan frame baru di atas meja...dimana didalam frame itu ada picture of me with my mom n hubby.... 4...plan to change my wall background....bahan2 dah ada...tapi belum sempat buat.... 5.... started already my new E-register program....dah ada pun failnya.... 6... looking for new ideas for my next oscnya buletin...7...dah ku wangikan bilik ini dengan wangian glade lavender....8... pintu bilikku telah kembali kurapatkan kerana tidak berminat lagi untuk masuk campur hal2 orang...yang selama ni aku tak campur tapi dibelakang aku rupanya mereka2 adalah pengutuk2 antarabangsa hal2 aku.....9.... ooo...lupe...aku beli hehehe...ada benda lekat2 yang comel ini......yang telah kulekat2kan dipc dan kabinet ku.... 10...last but not least...takde kena mengena langsung ngan opis.....hahaha...aku dah start beli barang2 baby...yeay........heh...nanti aku letakkan gambar2 tu sume..... k....dah rehat....nak rehat....ngantuk plak rasa mata ni..... petang ni nak wat surat makluman awal....nak siapkan e-register for mei.....n kalo sempat nak keluarkan surat ulasan pending....here u go wahida.....all the best for another year in OSC MPK...chayo'....

3 comments:

Intanaziela said...

salam, ida...lama kak yang tak menjenguk, sekali jenguk citer sedih la pulak..anyway jgn biar emosi mengawal diri ok..be cool. Dalam hidup ni memang antara itu la cabaran2 yg kita kena lalui, we cannot ask for respect, but we gain it. Bila jadi ketua, selalunya kita akan minta orang lain respek kerusi yang kita duduk, bukan respek diri kita, but after all, siapa kita kan nak tentukan semua tu, tak pe dik, dunia ni berputar, yg diatas tak selamanya diatas, dan yang ditindas tak selamanya dibawah..kuatkan semangat, biar baby dalam perut tu bangga ummi dia ni kuat semangat, ok.. :P

princesslavender said...

waaa... dah setahun dah erk?? tak sangka kan... pejam celik, pejam celik dah pun setahun.. cepatnye masa berlalu..

-kinikubahagia- said...

kak yang -->salam..huhuhu....dah tak sedih sangat dah.... alhamdulillah...dah kurang dah sedihnya bila dah dapat balik jumpa hubby....this week dapat jumpa mak plak...mesti makin kurang sedihnya....hmmm....ida tak pernah kisah pon atas kusi apa yang ida duduk ni kak yang...cuma at least they respect me as a human being...tapi biarkan lah.... ida yakin Allah sentiasa bersama orang yang benar....i'm trying my very best sekarang untuk menguatkan semangat to stay here longer....anyway thanx kak yang for ur advice:0)..
tania-->yup...dah setahun dah berlalu rupanya...gain so much working n life experience here...kalau nak dibandingkan dengan keje firm dulu...jauh lebih best keje firm sebenarnya...sebab...tak ramai pun dalam opis tu dan takde plak spesis yang mengacau idup orang....so sis...what about u????apa cite terkini???