Monday, April 11, 2011

M.E.R.D.E.K.A

huhuhu....habes sudah tempoh berpantang saya.....tapi biasa2 je la...tak cam masa abes pantang kakak dulu, terus ngap2 kuih raya...macam bertahun tak jumpa kuih raya....but this time abes pantang apa yg paling saya syok?? haaaa....dapat ngemas rumah...almaklum, masa dalam pantang mak tak bagi pegang penyapu, tak ngemas2 pon limited gitu....arini...haaa ahkak lepas geram.....beroperasi sakan....nak vacume kang terganggu lak tido putera siang ni....saya memang sangat suke berkemas.....dah masak pun sendiri arini..tinggal petang nanti nak tambah lauk untuk enchek suami..... alhamdulillah selamat saya menjalani tempoh berpantang sendiri...terima kasih enchek suami yang baaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaakkkkkkkkkk membantu sepanjang tempoh 44 hari yang lalu...teruskan bantuan anda sehingga hari ke 90 ek...huhuhu...bahagia dan indahnya dapat dok kat umah seri alam...kalo dapat dok cam ni terus kan best...ermmm lagi 6 minggu dah kena balik kluang...gulp...bagaimana gamaknya kehidupan saya bersama dua permata hati tanpa enchek suami disisi ek? kalo malam2 dua2 ngamok:(..bila nak anta g umah makdah...apatah lagi bila hari hujan....sumenya dha mula bermain difikiran saya..... ermm bila cakap ngan enchek suami..solutionnya mudah aja...berenti la keje...huahuahua..tak dapat jack..penat wooo belajar lelama..utang ptptn pon beriban2 lagi.........takpe.....moga Allah permudahkan segala urusan saya kelak....(aduuuussshhh pening seketika bila ngenangkan terpaksa pindah umah di kluang...berpk lagi....apa la nasib kita ni miza, bertuan rumahkan orang yang SANGAT BERHATI PEROT).......

2 comments:

Myluv-Sylvia said...

dah merdeka ko ek? best2.. ko tulis la entry pengalaman breastfeed. aku tgh bersemangat cari ilmu pasal breastfeed ni.

dhr said...

mungkin perlu dipertimbangkan usul encik suami suruh berhenti kerja. berhenti kt kluang, pindah sri alam then try cr kerja kt PG or JB. tp ye fhm, mmg berat hati sebab kerja skg tetap & berpencen.