Friday, October 15, 2010

Official Anouncement :O)

erm..rasanya sekarang baru bersedia nak berkongsi cerita dan berita ini..walaupun ada segelintir dan sebilangan yang amat kecil dikalangan kaum keluarga dan kawan2 rapat sudah pun mengetahuinya....let me share this with all of u..i'm now at my 2nd trimester of my 2nd pregnancy..
alhamdulillah, semalam g check up..dr kata baby in a very good condition..dah 19 weeks..hukhuk..kalo ikut scan semalam..memula dr tunjuk kepala dia..baby ngah isap jari..sama cam atak uzma dulu..pastu tunjuk tangan kiri, tangan kanan..badan..kaki kiri dan kanan..n akhir sekali dr kata camni...haaa..tgk tu telur masin dan birdnya...huhuhu...aku yg tergelak masa dr cakap....kaki siap bukak2 lagi..cam ngan excercise....tak cam atak uzma dulu...kan main payah nak tgk terkepit2.... menongeng la....baby dah 300 grm...makanya dr kata ummi yg berat:O) kene jaga makan...huhuhu..ummi tak kisah pun girl ke boy...dapat boy alhamdulillah...kalo girl pun ummi tak kisah...asalkan baby ummi sihat, sempurna, cerdik dan tetap iman kepada Allah..
kali ni saya tidak mabuk..alhamdulillah..sampai heran gak kawan2 rapat disekeliling.... tak cam atak dulu, sampai nak masuk 5 bulan flat abis.... makan pun tak cerewet..yg pastinya suke makan makan faberet ummi..coklat dan ice cream:O)... masa1st, 2nd n pregnant atak uzma dulu, jangankan kata nak makan cokelat, bau pun ummi dah uweeeeekkkkk....
kenapa saya share berita ini agak lambat? sebab saya agak fobia...my 1st n 2nd pregnancy saya keguguran..makanya memang saya berat nak share selagi saya tak yakin....kali ni pon ada bleeding2 gak...tu yg tambah2 lagi kegusaran di hati saya.... doakan saya dan baby sihat dan selamat hingga dilahirkan...juga moga saya dipermudahkan...sekarang ni yg saya risaukan ialah...kalo nak bersalin nanti, uzma camne ek..takpe la..moga semuanya dipermudahkan... sampai masanya nanti lalu je la....
macamana ragam uzma? hmmm masa awal2 tau pregnant dulu, uzma panggil sume orang atak...dan cepat kalih bila kita panggil dia atak..masa tu baru bape orang je yg tau aku pregnant..pastu meragam jugak..kata orang memang cenggitu kalo budak nak dapat adik..eh? tapi skrg dah getting better..dah pandai cium baby dah bila kita soh dia...
macamana leh pasan peknen? huhuhu..bulan 5 period cam biasa pertama kali pas abis pantang.. tapi bulan 6 takde..cuak gak memula..tapi 2x check takde...so relax lagi...tapi tetiba sakit kaki..lenguh sangat...dada pon sakit...cam penat lepas berlari...maka tanpa menunggu lama, aku g carik pregnancy test...huhuhu...jap je kuar 2 line....berbaur2 perasaan..gembira, risau, cuak, tapi tetap syukur....

3 comments:

dhr said...

alhamdulillah..subur boto!ekau da nk msk 2, den nia sorang pun xlokek2 laie!tlg la doa byk2 ida...anyway, tahniah..den doakan semuanya selamat dan segalanya dipermudahkan Allah...Ammiiinn...

-ummi uzma- said...

tu namo eh joki dian...nak dapek an uzma marin pun, 2x misscarriage...so bilo ado joki ni tak menolak la..tapi lopeh ni rehat 3 tahun,pehtu baru nambah..kecuali kok dapek lak pasir gudang tu baru la tak kisah nak menambah2...takpo..tibo joki ko sok adolah tu...amin...

akma said...

wah beshnye dapat baby bot...