Tuesday, April 06, 2010

terima kasih SPA

~ Saya dengan sukacitanya memaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia mengesahkan pelantikan puan sebagai Pegawai Perancang Bandar dan Desa Gred J41 mulai 9 Jun 2008. Semoga pengesahan pelantikan ini akan menjadi pendorong kepada puan melaksanakan tugas dan tanggungjawab dengan lebih cemerlang pada masa akan datang. bagi tujuan pengesahan dalam perkhidmatan pula, puan dikehendaki memenuhi syarat seperti mana yang ditetapkan dalam skim perkhidmatan Pegawai Perancang Bandar dan Desa ~

begitulah bunyinya surat yang diterima dipagi hari ini...alhamdulillah...syukur sangat2..walaupun ada 1 lagi surat pengesahan dalam perkhidmatan...ku kira2 ini adalah satu permulaan yang sangat baik...... hmmm siapa mereka dibelakang kejayaan aku ini?
1.suami tercinta yang sentiasa sabar dan tak jemu memberi semangat utk aku..
2.bonda tersayang yang sangat banyak berkorban utk melihat kejayaan aku.....yang tidak putus2 mendoakan kejayaan aku...
3.abah yang pasti juga mendoakan kejayaan aku dan family2 yang turut mendoakan ...
4.kawan2 especially kak su, ieja, ana n kawan2 mnf yang sangat banyak memberi info utk aku prepare interview....
5.en yazan n datin yang interview aku di menara ansar dulu...walaupun menggigil2 muke aku hari tu...alhamdulillah ada rezeki aku......
6.en fadzil n abang zul di mnf yang memberi aku peluang menangguk ilmu walaupun hanya setahun...tapi sangat banyak membantu...
7. cikgu2 aku masa sekolah....rasanya kalo cikgu2 kat teknik tau aku dah jadi pegawai perancang bandar, pengsan diorang sebab untuk makluman semua...aku dulu menggaris pakai pembaris pon senget....
8. pensyarah2 dari polimas ke uitm perak dan juga uitm shah alam.....yang sangat banyak berjasa dalam berkongsi ilmu perancangan yang ada ni...... tak terbalas jasa kalian.....puan anisah - supervisor final study masa dip..en.zack - supervisor tesis yang sangat2 mengajar aku bekerja dibawah tekanan.....
9. team mitrans....yang pernah sama2 bertungkus lumus menyiapkan kajian pengangkutan awam negeri terengganu....pengalaman yang sangat best....
10. orang2 yang tak suke aku...yang sentiasa nak menjatuhkan aku...yang selalu menyakitkan hati aku.....terima kasih sangat...sebab tanpa korang aku mungkin tidak setabah dan sekuat ini........





9 comments:

niZa said...

congratulations!~

sulongbikung said...

akak!!!!
congrats ye.
happy fr u.alhamdulillah!
pls pray fr me too..
bila la bleh dpt kerjaya y di idam2kan neh..hmm

~IZZAH~ said...

izah "rakan se OC di uitm perak" x sebut pun... hehhheee

tahniah!!

-ummi uzma- said...

kak teh>tq....counting huh???? huhuhuh....
ab>mekasih..insyaallah...pasti ada rezeki....barangkali rezeki adik kholiq ke???lalala..
izah>buat izah dan rakan2 oc yang lain....jutaan terima kasih juga atas doa kalian....hehehe...kira termasuk dalam kawan2 yg mendoakan ar...ok disini telah disebut secara specific:O)

dhr said...

tahniah...wpun den igt itu surat confirm,tp xpo la atleast setel satu bondo. den da lamo dapek sobonar ea surat pengesahan pelantikan, surat confirm yo bolom dapek laie. tapi alhamdulillah den da lulus sumo syarat confirm.

:-) said...

tahniah jugak..
skrg cap jari dah agak kering ek??

:-) said...

hahaha.. yea,
yg aku maksudkan cap jari dah agak kering tu... 'sudah agak senior'.
tapi kat hq ni.. org still anggap kita ni baru lagi. J41 tu takde apa. bilik pun kecik je. Apa yg aku tgk, kalau kat majlis.. bilik peg J41 sama besar dengan bilik Pengarah gred J54 kitaorg. hihihi... syoknye..

ami wafa said...

tahniah widy!
may this will be a beginning to a successful career ahead.

-min-
team kajian pengangkutan awam tganu, mitrans 2006.

Intanaziela said...

congrats ida...dalam hiduup ini, selagi kita yakin, dan sentiasa istiqamah..insyaallah apa yg kita impikan allah akan perkenankan... semoga kejayaan ini menjadi titik mula untuk ida terus tabah dalam mengejar cita2... :P