Tuesday, April 27, 2010

jadual baru saya..

dulu bangun solat subuh..pastu leh golek2 balik..tapi sejak uzma dah makan....masa ambik wudhu terus masak bubur nya...pastu pas solat layan uzma dulu...pastu masakkan carot n kentang uzma..ikan bilis dah siap tumbuk awal2 di malam hari dan disimpan di dalam bekas... pastu bubur dah masak di blender...lalu...baru dapat bersiap2....skrg da pakai je baju uzma mula nak berdukung, takut kena tinggal la tu....anta uzma...

masa memula dulu tanya kat BS uzma kalo uzma dah makan nanti dia leh tlg masak ke dia nak aku masak...dia kata aku la masak sebaiknya....masa tu pk...ala..penat la camni...tapi bila dah start bagi uzma makan kat umah seri alam masa weekend..kan main selera lagi dia.....tak teringat lak penatnya....jadi rutin biasa lak bangun masak untuk dia... pastu masa balik muadzam kenduri uni...borak2 ngan kak salme...kata kak salme...dia memang nak masak sendiri...demi menggantikan kasih dan sayang yang kekurangan sepanjang waktu kita di opis....bila kenangkan kata2 kak salme.....aku menyokong seratus peratus...biarla aku penat...janji uzma dapat kasih sayang ummi walaupun hanya dengan memasakkan bubur n lauk jer.......:O)

2 comments:

Myluv-Sylvia said...

selain dari carrot dan kentang, leh gak pelbagaikan dengan bayam dan isi ikan. nyum nyum.. sedap tu. :)

-ummi uzma- said...

aku wat sawi...bayam lom try....uzma tak bape suke ikan...aku dah try..dia takmo makan...sudahnya aku gak yg abiskan...dah try udang gak..tapi dia allergic plak..abis leher dia ruam merah2...aku gak abiskan....hehehe....ayam ngan daging je blom try bagi lagi...tapi dia skrg manje..kat umah taknak makan bubur dia..nak makan apa yg ummi n abi makan je...