Monday, August 15, 2011

..menghitung hari..

menghitung hari..detik demi detik..masaku nanti apakan ada..jalan cerita..kisah yang panjang..menghitung hari...

  • lagi 3 hari uzma saya akan masuk 2 tahun - sedang dalam proses memujuk dan kautim untuk stopkan bf...walaupun ummi tidak fully bfkan kakak, tapi alhamdulillah, hingga hari ini kakak masih lagi bf..walaupun menumpang sekaki ngan muhammad aka teman setanderm nursing muhammad..aritu dah try wat sekali..hampir berjaya..insyaallah saya akan cube...sobsob..bagaimanala gamak rasanya bila dia dah tak bf ek......
  • lagi 10 hari muhammad saya akan genap 6 bulan - hmm..muhammad saya sedang demam..demam nak menambah akal gayanya..sebab takde tanda2 nak tumbuh gg lagi..saya sedang mengumpul resepi..segala resepi yang terbaik buat muhammad..sebab lagi 2 minggu muhammad saya dah leh makan solid food...alhamdulillah, hingga hari ini muhammad masih minum susu ummi sahaja :p
  • lagi 14 hari nak menghabiskan ibadah puasa - dah 2 minggu ramadhan, dah 2 minggu jugaklah kami sekeluarga menjalani ibadah puasa ngan gaya orang nomad..huhu..semalam berbuka didalam kereta..berpjj..cenggini la gamak gayanya..berkesempatan untuk masak buat suami terchenta hanya dihari sabtu..selebihnya marilah membeli di baazar ramadhan..setakat hari ini, saya memang hanya ke bazaar taman intan kluang, petang pas keje, terus g beli, balik mandi, pastu baru ambik anak2..isnin-khamis saya melayan kerenah anak2 diwaktu berbuka dan bersahur..selalunya time2 buke tu lah yang kan main meragam lagi..sahur pon camtu..dah 15 ramadhan..sekali jerk anak2 saya tak bangun, ngan ummi2 dia pon tak terbangun masa tu..sedar2 dah 5.49pg..terus ler solat subuh jerk..banyak cabarannya bila berpuasa sebagai seorang breasfeeder tegar..lagi2 bila weekend..alhamdulillah..Allah beri kekuatan buat saya setakat hari ini..
  • lagi 14 hari juga syawal akan mengunjung tiba - tiba syawal..cerita raya..persiapan raya..aduh..rumah belom sempat saya kemaskan apapon..cadangnya last saturday n sunday..tapinya muhammad saya demam..tak sempat buat apapon..lain2 persiapan? baju raya? ermm baju kurung saya ngan uzma dah anta tempah..tinggal baju sayang n muhammad jerk..plus baju2 lain2 uzma dan saya..hehehe..taun ni moh beli baju raya puas2..sebab pas raya dapatlah menambah baju keje..weeehuuu almaklum..sejak naik keje lom ada nambah baju lagi..tahun ni raya di kuantan dulu, pastu balik n9..pastu baru balik kedah..owhh gini ler gayanya kami hidup di perantauan..walaupun masih dalam bumi semenanjung malaysia..tapi agak lenguh pinggang dan sakit2 badan bila travel yer......
moga saya terus diberi kesihatan olehNYA untuk menjadi ummi yang terbaik buat anak2..moga juga diberi kasih sayang buat kami sekeluarga..moga kami sentiasa didalam rahmatNYA..dan moga cinta kami sentiasa kuat keranaNYA...

6 comments:

MasZuber said...

uzma sudah besar....

-ummi uzma & muhammad- said...

macam teringat2 jerk membawa dia didalam perot di sungai congkak....dalam tak sedar...dah 2 tahun dah mas.....

dhr said...

kalo balik n9 nnti den ado kek u.b singgah la umah,yo.

-ummi uzma & muhammad- said...

dian >memang itu lah niat dihati....ptg ghayo 1st blk bt kikir...rayo keduo nk round bt kikir-pilah-somban...t bg no tipon yg den leh contact......

Myluv-Sylvia said...

eh eh.. dah besar dah uzma. bila la nk jumpa muhammad pulak.

Intanaziela said...

ida, semoga kita sama2 diberikan kemudahan oleh Allah dalam melaksanakan tanggugjawab sebagai seorang ibu.... amin... kak yang pun gitu juga, berkejar2 dgn anak2, yg abang nak sahur yang adik nak susu..hehehehe