Wednesday, December 08, 2010

1st preparation for my 2nd baby :O)

huhuhu...memula rasa cam relax la dulu...tapi bila encik suami dah tanya " beg g spital dah siap ke?" isk jadik cuak plak aku....beg ada la..tapi isi kandungannya, apa pun belum ada.... makanya semalam memandangkan cuti...ahkak, suami ahkak dan anak dara ahkak pun ke jusco tebrau....nak membeli la barang2 awang abi ini.... huish..hasilnya???? agak hampa dan memenatkan ye kawan2...dah la parking pack giler....parking on the rite side....n kene bejalan to the left side sebab nak ke jusco.... masyaallah orang punya la ramai...so so so crowded....sebenarnya dah lama gak tak datang ke jusco ni..sebab lebih rajin ke tesco or tesco extra jerk...senang, dekat, parking senang...choice barang pon not bad...yang best jugak..sebab ada playground utk uzma...

sambung cite kami di jusco....terus menuju ke baby department...sebab tak kuasa dah pening kepala tgk orang ramai2....hmm bila sampai..agak frust...kata sale...tapi sila berhati2....sebabnya baju2 baby dijual berasingan seluar dan baju...so bila di totalkan ada yang rm20 sepasang, rm21 sepasang...makanya...serasa hati dan poket ini semcam tak berapa nak berbaloi kan? tapi utk mengubatkan kepenatan...kitorang beli gak ar...3 pasang baju, towel mandi..(yg kecik dah ada melambak2), toileteries n baby wipes..... dis week macam nak tambah barang2..nak carik kat tesco plak...tgk la ..time lunch t aku usha2 la kat fiffy, smart kid, pacific, parkson...kot2 berbaloi leh ar beli....

balik dari jusco...masa ngah cabut2 tag harga sebab nak basuh barang2 baby....si atak uzma sebok yer...nak pakai...bila cakap kat dia " ni baju baby la sayang...nanti baby nak pakai"..dia ambik baju tu letak kat perut ummi...hehehe...tunggu baby kuar dulu laaaaa....

gambar? aiseh tak snap dah sebab.......kesakitan cik pong yang teramat sangat...so aku cakap ngan sayang..."abang, lagi 2 thn baru kita datang sini balik"...gua surrender.........

3 comments:

dhr said...

mengarut betul jual baju ngn seluar asing2 mesti la kene beli 2-2 kan??
ape itu cik pong???

-ummi uzma- said...

tu la pasal...kalo nak jadikan sepsang dah lagi mahal...takat nak pakaikan budak yg copek membosar, tak baloi nak boli sepasang sampai 20-25..setakat dok umah yo pun...
cik pong adalah...ponggong:))..masa pregnant uzma dulu sakit pinggang...but dis time sakit cik pong....left side, sampai kadang2 takleh gorak....

MasZuber said...

lagi tue 2tahun. kejap je tue..ehehhehe pekam mata jea dah 2 tahun..;p