Wednesday, March 02, 2016

1st touch for 2016.

 Assalammualaikum.

Subhanallah. Alhamdulillah. Allahuakbar.
Dah mencecah bulan ke3 2016, baru post pertama..ish..ish..ish..bz bebenor gamaknya tuan empunya blog ni ye...hehehe

Banyak sangat cerita nak share..tapi kesuntukan dan kekangan masa, membuatkan saya jarang mengambil kesempatan menarikan jari jemari gebus ahkak ni di atas keyboard ni.. Teringin, tapi terpaksa ditangguhkan. Sehingga petang ini, di saat pejabat telah sunyi dan sepi..taip jap laju2 sebelum balik nak tunggu kakak Uzma. 

Life update ? Alhamdulillah, hujung tahun lepas saya dijemputNYA..menjejakkan kaki ke Kota Madinah dan Mekah yang seperti mimpi jadi nyata.. lebih bermakna bila bersama-sama bonda dan  18 orang lagi family..maklong, maktam, aunty, uncle, makngah, pakngah, pakteh, pakcu uwan, atok, wanalang, toklang, ayip, imran, fahmi, dayana, danial, fara..(ada rezeki nanti saya share kisah umrah ni ye)
Me n mom
 Rindunya moment ini. patotlah setiap yang pernah pergi pasti ingin pergi lagi dan lagi. Semoga ada rezeki saya menjadi tetamuNYA lagi bersama suami dan anak-anak pula.
Kenangan paling indah 2015
Kisah kami sekeluarga? Alhamdulillah.. berat sikit sejak enchek suami outstation 2 tahun ni...hehehe...ye saya penat sangat..syukur ada diksyah peneman dirumah... 

The other half of me

 Cite anak-anak...kakak uzma dah darjah 1...alhamdulillah..kakak dapat masuk kelas 1 Abu Bakar untuk sekolah agama dan 1 Mawar untuk SK Bangsar.. Kesian ummi tengok kakak berpenat-penat sekolah seharian, tapi takpe kakak, jihad namanya...nanti cite pasal kakak uzma sorang plak... 

wahida jr. she is so me

Abang Izzul? Dah 5 tahun, alhamdulillah, 25 Feb yang lalu.. lom sempat wat birthday celebration lagi..ummi dok cari orang wat kek lagi :O) Abang Izzul dah mula solat. Walaupon cara dia..harap2 by the time he's 7 dah leh solat dengan baik.
My handsome boy
And this little chicky girl... makin cerdik n makin kuat nyakat abang n kakak dia... Dah makin banyak verbs and panjang akalnya..

Izzah yang chumil

 Ok. itu je yang sempat share for today. In sha Allah, ada kelapangan nanti saya menaip lagi... dok nak share pasal planner...bertahun2 dah tak tulis2 lagi pasal planner sejak2 menjebakkan diri dalam #planneraddictmalaysia ni..heheh.. Till c u again, my dearest blog.. Semoga Allah memberikan kesihatan yang baik buat kami sekeluarga dan semoga kita semua sentiasa dalam rahmatNYA.

2 comments:

dorsett pink said...

Tahniah! akhirnya update jugak

Norain Omar said...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)