Wednesday, February 23, 2011

check up 38 @ 40 weeks..

adushhhh...penat dan tak larat..tapi sila gagah wahai diri.. semalam..pagi2 g maternity..check up for 38 weeks kalo ikut record scan yer..memula check bp..tinggi sket yer..sampai terpaksa repeat bacaannya..hukhuk..haruslah tinggi..malam tadi tido saya tidak lena..uzma demam..dan takot abi terlepas time nak balik pasir gudang..so bila masuk jumpa doc..scan..baby dah 3.1kg..condition sumenya ok..bila tanya doc pasal overdue doc kata dia ambik 5+2..means 5 days after 11 mac..kalo tak bersalin gak baru dia akan induce.. hmmmmm

petang..g lak klinik mengkibol..owhhh tak laratnya saya..berjalan sorang2 dalam panas..terpaksa parking belakang sebab mak guard poyo itu ada..maka tabah wahai hati sekali lagi..bila masuk jumpa nurse..eh tak bersalin lagi kak? ha ah belum..ok 1 mac datang sini ye kak kalo lum bersalin gak kita refer hospital untuk induce..

adoii..mengapakah muhammad takmo kuar lagi ni ek.. hmmm muhammad..jangan la sampai ummi kene induce eh...jom ar kuar...

so plannya..kalo sampai 1st mac tak bersalin gak..akan bersalin di johor maternity yer.. Ya Allah, kau permudahkan segala urusan ku...

2 comments:

dhr said...

kenapa kene pg smpai 2 klinik?

-ummi uzma- said...

g gomen sebab senang kok nak bersalin kek spital...GL laku...huhuhu.... g private sebab nak monitor baby....kat gomen slalunya akan lebih care pasal ibu mengandung...check up for baby not as details as private..so since den ado misscarriage history, tu yg buek g check up duo2 skali...