Wednesday, February 09, 2011

36 @ 38 weeks check up..

mencuri masa seketika..sebenarnya ada keje nak disiapkan..tapi ia memerlukan tahap pemikiran dan penulisan yang tinggi...memandangkan sedang menghadapi sakit kepala yg agak kronik dari pagi tadi...meh tenangkan minda seketika dengan mengupdate blog:p (leh tak camni?..hehehe)

haa mesti kompius tgk tajuk tu...semalam g johor maternity..check up for 36 weeks..ikut scan baby dah 36 weeks...alhamdulillah..sihat sumenya..air ketuban ok, kedudukan baby ok, kesihatan ummi ok, berat naik pun hokey...hahahah...tapi takpat tgk muka baby...dia tido menangkup..muka ke dalam... so pasni nak kena g check up tetiap minggu....sampai ler bersalin...sedang di johor maternity..klinik mengkibol call..tanya bila nak datang..? (ehem..last g check up kat mengkibol adalah pada 16 disember yang laaaaaaluuuuuuuu..sedikit malas nak g sana sebab parking susah, jalan sorang n over crowded yer..harap maklum)

pas balik dari maternity tu, terus ke mengkibol..sebabnya petang malas dah nak kuar...lalu bersendirian ahkak ke sana....parking penuh as per expected..lalu terpaksa parking nun di atas bukit sana....adoiiiii berjalan sorang dalam panas terik...memang tak best tau..... bawak tipon ngan buku merah jer...tak kuasa nak semak2... sampai jer..seb bek disambut manis oleh akak2 nurse yang sempoi..terus check bp n berat...rupanya dah 9 minggu tak datang check up....ok next sila g wat urine test....haaa tang ni yang tak bape best...melengu menunggu result dekat sejam....pastu cocok utk check hb darah......sume ok..sila ke bilik kuning...... pun menunggu hampir setengah jam.....dah dekat kul 12...haku dah cam cuti lak semalam...sepagi takde kat opis...(sila jangan diikut kejadian tidak senonoh ini)... dalam bilik kuning, check perut manually...bagi ubat...pastu nurse tanya..."dah cucuk belum kancing gigi?"..aku ngan slumber menjawab.."dah kot..saya pun tak ingat.." heh...rupanya belum yer....pastu akak nurse cakap lagi.."check up 36 minggu dah lepas kan?"..dah leh cucuk dah ni....pasni g cucuk yer...tapi petang kena datang balik jumpa doc...datanglah kul 2- kul 4....baiklah....maka kene cucuk la saya ditangan kiri semalam.....

petang datang lagi..kul 3 lebih...terus g bilik doc.."hai..lama tak nampak awak"...hahahah tau tau...dah 9 minggu tak datang.....alasan klishe.....banyak keje la ujung2 n awal2 taun.....alasan jujur....malas derrrrrr..... doc check..haaa..baby dah engage ni...dah matang...anytime from now dah ni..... gulp...... ikut kiraan period kandungan saya telah pun berusia 38 minggu yer kawan2.....pastu doc scan...boy eh.....hmmm gitulah gayanya...... lalu bila dah tgk sumenya ok...doc cakap lagi..."ok, everything is fine.......so, tunggu je la masanya yer...." heheheh...gitulah kisah saya semalam....

tema semalam adalah..."hari melawat klinik"....ok muhammad....kalo dah kuat dan sihat.....meh kuar jumpa ummi, abi n kakak.......tapi katil lom beli...huhuhu....takpe la...kalo tak sempat beli katil, kita pinjam tilam kakak je dulu eh eh......

1 comment:

Myluv-Sylvia said...

memang confuse. 36 ke 38. hehehe.. tpi dah dekat sangat la kan. best3. semoga ko selamat bersalin. jgn lupa sms aku nanti tau. dan.. doakan aku jugak. :)