Thursday, January 13, 2011

penatnya (sila buat suara upin dan ipin)

hmmm..kepenatan...kemengantukan..kemengahan..kelaparan..kesebuan....sekarang hari2 ada rasa camni... minggu ni dah masuk 32 minggu...kalo ikut kira2 ada lagi 8 minggu sebelum bersalin...kalo ikut atak uzma..ada lagi 6 minggu... hohohoh...ngeri.....

kat opis>
nak menyetelkan keje2 tertunggak yang tak hengat lama..iaitu menyiapkan fail meja...haishhh dari balik kursus diINTAN sampai ke arini, tak sesiap....almaklum..tersangkut dengan keje2 lain....keje2 lain daily work jerk...so not as urgent as my fm...coz nanti nak kene set up bebdknya fm plak....pastu leh relax....

atak uzma >
melayan atak uzma dan ragamnya...yang kadang2 agak menduga...tapi tetap menghiburkan hati ummi....pagi2 anta g umah makdah....petang2 kalo tak ujan, kalo larat bawak uzma g dataran main 'atan' dia....layan ragam dia nak main2....nak mamam....

aku>
pregnancy dah mencecah 32 minggu...ada yang tak perasan pon aku pregnant....perut tak besar sangat...(heh sebenarnya tuan badan dah besar, lalu perot tu dapat disorok dengan jayanya)...tapi....dah sakit2 pinggang dan ponggong yg agak kronik time malam2...lagi bila dah tido...huishhh mmg la payah nak bangun...almaklum..tido atas tilam(kerana kejadian atak uzma yang jatuh katil masa 5 bulan dulu, katil telah dibuka yerrr)... baby? owhhh gerakan dia sekarang, terasa sangat....lasaknya kan main...takpe la..janji sihat dan sempurna sifat yer......

hmmm...kalo ikutkan due ada lagi 8 minggu.....tapi kalo ikut atak uzma tinggal 6 minggu... baby bagi ummi settle keje2 opis, siap kemas opis..siap beli semua keperluan baby eh.... baby nak kuar pon senang2 yer..takmo dok spital lelama eh...nanti sapa nak jaga atak uzma ngan abi kan kan kan??? ummi takde plan pon nak bersalin baby kat mana....kat mana jer sakit nanti terus g hospital.....so sayang, sihat2 yer...walaupun skrg ummi rasa sangatlah penat dan tak larat...tapi takpe...ummi tau tak lama lagi kita dah nak jumpa...kan kan kan???

2 comments:

MasZuber said...

teringat pregnancymu semasa kite induksi dulu..

cepat nye mase berlalu...dah nak masuk kali kedua dah rupanya..

alhamdulillah, take care yea..:)

-ummi uzma- said...

huhu...sesama memanjat tangga bermata-mata untuk ke kelas....

yer....si dia yang dalam kandungan dulu telahpun berumur 1 tahun 5 bulan....

alhamdulillah.....doakan kami yer...