Monday, July 12, 2010

pesanan khidmat....

world cup da abis da....puas ati ar german dapat no.3...takde hal....da biasa juara...kasi ar orang lain rasa....tapi aku ada sikit pesanan kepada semua player2 yang main game ada team ni.....ni kesimpulan daripada apa yg aku dapat sepanjang tgk world cup ni n pengalaman aku sendiri zaman2 dok dalam padang dulu.....
  1. kalo buat silap atau nampak orang buat silap, takyah la sebok2 angkat tangan..buang masa....kan ref ada...pandai la dia buat keje dia...
  2. kalo ref dah soh benti tu...takyah betah2 lebih2...kang tak pasal dapat kad......kan ke lagi carik pasal namanya tu...
  3. kalo terkene sket2, takyah la golek lebih2...buang masa ar......kecuali ar kalo dah terluke ke...dah teruk sangat ke....kalo tak tahan sakit, jangan main game kasar, main congkak ke, dam aji ke....
  4. kalo dalam game, leh tak jangan gaduh2...t ref bagi kad langsung takleh main...korang gaduh kat luar.....paling tidak pon kene ngan polis jerk....
sport ni its just a matter of luck...kalo takde luck takde rezeki memang tak kan menang...lagipon kalah menang adat permainan......kalah bergaya takpe.............

4 comments:

akma said...

wah tak sangke ko pun ade blog ye! do visit me gak okay www.akma81.blogspot.com

-ummi uzma- said...

hukhuk...lets blog...wokeh2...t aku jengok....

Myluv-Sylvia said...

Oh.. nampaknya ko pun penyokong german ek? patut la aku pun tergedik2 sokong german. haahha. kita kan ada telepati. huhuhu..

-ummi uzma- said...

syl...hahahhahaha...harus la.....achtung...hehehe tu je yang ingat.....telepati kita ni dah macam adik beradik kembar....