Wednesday, June 16, 2010

tabikkkk springgggg...

alhamdulillah selesai jugak akhirnya bengkel ISO 6 hari 5 malam di Residence Inn Cherating.... gerak dari pasir gudang selasa pagi bersama sayang n uzma.. singgah kuantan..ehem of coz la singgah lunch di rumah emak saye...as per request....pari masak asam pedas...nyum nyum untuk saya....dan patin utk sayang... pastu mak n abah escort aka tourist guide kami ke cherating... kawan2 dah sampai dulu dah...diorang nek bas... sampai di cherating dalam 6.30 gak la..... malam tu dinner sayang mak dah siap tapaukan... so just me n uzma g makan ngan kawan2...jua, zilah n amy... miza outing ngan makcik dia(eh cam asrama lak ada outing2)......malam tu takpe pape.... kelas bermula keesokan harinya...dan bermula la cabaran abi nak menjaga puterinya......
  • hari pertama - rabu - siang..ok jer..tak banyak ragam...mandi pon ok..makan pon ok...cumanya taknak minum susu...sib baik kul 10 sempat balik so sempat la bf uzma...lunch balik lagi...bf lagi....petangnya bawak uzma g pantai...tgk ummi men netball.....pastu uwan, aki n chu tiqah datang.......bila malam ummi dah g kelas....jengjengjeng.....uzma menangis sankan....sampai abi call ummi...pastu tak sempat balik...tgk2 da tetido.....ummi balik je kat kul 11.45 tu...terus dia nangis.....cabaran abi hari pertama...
  • hari kedua - khamis - 2nd day ummi g kelas....pagi2 abi n uzma sama2 breakfast ngan ummi...pastu abi bawak pusing2 dulu..pastu balik bilik uzma tido...nanti bangun abi mandikan..pastu abi kasi makan...nanti ummi msg abi...tanya uzma ok tak.... tengahari ummi balik...uzma mesti dah jaga tunggu ummi....pastu bila ummi nk g kelas petang, uzma dok kat taman....teman abi lak main buai..hehehe...pastu uzma masuk tido.... petang ni kita beriadah...memula ummi berpoco2....pastu ummi, abi n uzma kecebur..masuk pool.... pastu aimi, makde n ayahde datang...ayahde n aimi join skali.... pas maghrib, masa ummi nak g kelas malam, makde n family pon balik, uzma n abi terus lepak kat bilik....tapi malam ni uzma dah gud gurl da...abi kata uncle sebelah bagi petua tidokan dalam gelap...alhamdulillah....uzma tido senang jer....tapi bila ummi balik uzma pon terjaga....huhuhu cabaran abi hari ke2 ialah uzma terbe...hehehe 1st time la abi melayan uzma terbe....
  • hari ketiga - jumaat - 3rd day..macam biasa..pagi2 kita g breakfast...ummi g kelas, uzma balik dok ngan abi..tp tghr uzma dok ngan ummi lama sebab abi g solat jumaat....sempat la uzma tido jap... petang tu kita g jalan tengganu...eceh...padahal g chukai jerk.... kita g 2 kete.. mommy, cik jua, cik azie ngan cik amy satu kete....kita g satu kete..sampai chukai kita berpecah...kita g monica bay..tgk orang men layang2... pastu g beli sata..kopok leko n tapau makan abi.. malam tinggal lagi...memang gud gurl.....
  • hari keempat - sabtu - 4th day..pg ni ummi ada kelas lagi.. macam biasa..sampai lunch..abi kata skrg uzma n abi dah saling memahami..dah minum susu n dah makan pon...tetiba masa balik kelas ummi tgk cam kenal jerk orang dalam pool tu...tgk2 uzma n abi dah berendam...tinggalkan ummi uwaaaaa....pastu petang tu kita jalan dekat2 cherating jer...carik bekalan bawak balik kenangan2 sket...malam ni ummi takde kelas....uzma tido masa abi bawak naik join bbq... pastu terjaga sebab panas...pas abi makan uzma balik bilik dulu..ummi n kengkawan teman mommy wat montaj jap.....
  • hari kelima - ahad - 5th n last day... pagi ini ummi ada last class n closing ceremony... pheh cuak gak la..sebab nak tunggu montaj mommy...alhamdulillah selesai.....walaupun ada gak yg tak puas hati...balik tu ummi ngemas barang...ooowhhhh uzma dok luar ngan abi..bborak ngan uncles... pastu kita pon bersiap2 nak balik jb......
kesimpulan selama 6 hari 5 malam disana ialah....saya respect n tabik spring pada suami saya yang berjaya membaby sitt uzma sepanjang saya ada kelas siang dan malam...dengan sabar dan tabah....kiranya pasni dah leh tinggal dah uzma ngan abi kalo ummi nk g course memana lagi....SAYANG....TABBBBIIIKKKK SPRRRINNGGGGG...MUUUUUAAAAHHH..gambar leh tgk di fb saya:P

2 comments:

dhr said...

cayalah Abi Uzma! aah..kan selamo ni Ummi yo yg mengadap perangai Uzma.

-ummi uzma- said...

tu ar....memang suspect gilo ar kek abi....sampai balik jb pon memalam uzma tido colah ketiak abi eh