Friday, March 20, 2009

..sukenya ummi..

lately aku tersangatlah penat....daripada start nak pindah rumah haritu sampai la sekarang...dengan rumah yang tak siap2 kemas...keje yang melambak2....untuk pameran denggi...keje opis....edaran....seminar....isk...macam2 lah...tingat lak masa belajar dulu...kalo tiba time submittion, sume2 nya datang serentak...kuiz lah....test lah...grrr....tapi time tu well manage jerk plak....
sebenarnya yang nak dikisahkan hal lain...merepek2 lak hal lain...semalam aku g check kat KKM...monthly check up...bp ok 110/70, lelain ok...cuma berat badan aku menurun 0.9 kg....hmmm...kalo takde baby ni musti melompat2 kegumbiraan berat turun...tapi memandangkan sedang dalam keadaan skrg terus aku jadik risau giller.....nape berat turun eh???baby ummi tak membesar ke??? sian dia....sejak dua menjak ni ummi makan tak teratur...rehat tak cukup....effect ke kat dia?????
maka malam tadi...dengan hati yang risau...bertemankan miza...aku g klinik dr nora...taknak g ksmc sebab next weeek dah nak g sana.... aku cite sikit dr kata come kita tgk baby....sangatlah aku risau condition baby...sihat ke??? jantung ok ke???? ok...memula dr tunjuk kepala dia...besor betul....nak jadi cerdik ye anak ummi..... pastu dr tunjuk badan...masa tu aku cam perasan dia gerak2...tapi isk...tak kot....tapi dr kata baby ok...so tenanglah sikit hati aku....baby growing elok je dr kata.... ok...tengok yang jernih ni....ni tulang2 dia....ni tulang belakang...ni tulang kaki.... haa...ni bahu dia.....eh....garu kepala plak dia....wahhhhh......masa dr tunjuk tulang bahu baby gerakkan tangan dia.....g garuk kepala dia....wahhhhh...sukenya ummi tgk....heheheh....comel sangat....pastu dr tunjuk lak jari2 dia.....bila dr sebut thumb.....dia terus masuk mulut....isap jari....wahhh....so clever ar u........maka senanglah hati ummi bila tgk baby yang comel bergerak2 dalam rahim ummi....
terus tipon abi cite....rugi sayang tak tgk baby garuk kepala.....isap jari....huhuhu....bila tipon mak plak....mak kata....baby garuk kepala sambil kata "apalah ummi ni asik serabut jerk.....baby pon serabut...."....
anyway baby...semoga cepat membesar....sihat......selamat lahir dan jumpa dengan ummi n abi ok....ya raqib, ya raqib, ya raqib, ya raqib, ya raqib, ya raqib, ya raqib......

4 comments:

To Visit My said...

i like your blog......

Luminata said...

You two look like such a cute couple! :)

Luminata

lyana kamarul bahrin said...

ummi, comel laa baby ummi garu2 kepala hehe :D

-kinikubahagia- said...

hehehe...sangatlah comelnya.....