Tuesday, February 10, 2009

~ ragam ummi di hari jumaat ~

..cuti yang dikategorikan panjang...dari jumaat sampai ke selasa pagi dirumah ngan sayang adalah paling best.. jumaat lepas (6.2) dapat mc dari ksmc...got really bad headache.... dah lama dah tak diserang kawan baik ni.... ntah kenapa ntah....sangat sakit kepala dari malam tu lagi....
..so pagi jumaat...bertemankan miza....almaklum...jauh dari hubby tersayang.... pergi ke KSMC.... dr check...baby ok...growing...11w1d... dah membesar dengan sihatnya....sampai umminya tak larat.... dr bagi dengar heartbear baby macam biasa....sangat kuat....wah...so strong eh.... pastu dr kata ubat dah leh reduce ke 2 bj sehari since dah takde bleeding n baby is growing.. dr tanya "ada apa lagi???"...erm...i'm having bad headache since last nite...dr terus check bp....erm...bp ok...oo...u ada migrain?? hmm...yup...ada....ok...bila pregnant ada potensi untuk kena migrain sebab perubahan hormon....oic....sama seperti teori yang aku cakap kat miza tadi.... so..there's nothing much i can do...i give u this ubat...but not so strong.....the best way is...u balik rehat ok....i bagi u mc....
balik ofis...bagitau bos dapat mc...bos terus halau balik.....but me kena stay seketika....settlekan hal ngan jkt.....dah settle sume...mintak tlg ila bawak balik fax dari jkt nanti.....terus balik.... g beli nugget mcd jap...coz tu je yg lalu nak makan.....pastu singgah jumpa mama....borak2 jap...dengan kepala yang sangat weng ni.....kul 2 cakap ngan mama nak mintak diri dulu...jauh lagi nak balik....
terus drive.....tak slow sangat pon tak larat nak laju sangat.......amatlah tidak sabar utk sampai ke rumah.....kat hiway pg...ada xcdent....bumper to bumper....2 set of 6 cars.... 1st set keta buatan malaysia sumenya....2nd set sume imported car.... tolonglah bagi cepat sampai umah....sangatlah tidak larat kepala ini...sampai umah 3.15...terus solat.....dan boom......tapi tak sempat nak lelap....erin from jkt call.....adusk.....dah sampai umah pon tak dapat nak rehat....but at least....dapat meluruskan pinggang dah cukup....
maka tunggu sayang balik petang tu.....sangatlah senang hati ni bila berada dirumah plentong...... Ya Allah....Ya Razaq.....ko bukakan lah pintu rezeki untuk ku di MPPG....so that dah takyah ulang alik kluang-pasir gudang....dan yang penting dapat sentiasa di sisi sayang.....

1 comment:

princesslavender said...

salam kak widy... most welcome to visit my blog at www.mylovelavender.blogspot.com