Friday, January 30, 2009

...my third pregnancy...

alhamdulillah....sekali lagi.....aku berpeluang merasa nak jadi ummi.....aku doa n hope sangat this time we'll make it...permulaan yang indah di tahun baru 1430 n 2009..... hmmm dari disember haritu sebenarnya macam lain macam....dah check sendiri kat rumah ngan pregnancy test.....dua kali lak tu....tapi ntah nape cam tak berani nak harap lebih2 sangat..... memula check kat umah.... ngan sayang....memula kuar satu line....wah aku pon senang ati....alah...satu line.....tetiba sayang g tgk lagi sekali dia kata....eh ni ada kuar seline lagik ni.....aku terus msg najua..."jua...aku kompius...aku dah test ni...memula kuar seline....pastu kuar seline lagik...tapi pudar jerk....." tak lama tu jua reply..."ada tu...but early stage sesgt..."..tapi sayang kata jangan harap sangat...ok...aku pon relax je ...tapi still mengambil segala langkah berjaga2....balik kedah pon masa xmas aku cam lepak2 sikit....
pastu....asal makan aku dah mula teruwwekkkk....asal cikpah kat belakang masak...aku mula bekejar g toilet....kepala sakit sangat.....hmm...lain macam ni.....makan coklat termuntah....sah dah.....confirm ni....sama cam peknen yang first dulu.....balik kluang aku beli lagi test.....confirm...this time kuar dua line....takde pudar2 dah.....aku cakap kat abang...abang kata alhamdulillah......lama kitorang simpan cite ni.....yang tau bebetul abang ngan najua jerk....6 januari : jua teman g kluang specialist meternity center....alhamdulillah.....baby dah ada heartbeat......tapi masa ni tak ukur lagi....doktor bagi duphaston....utk kuatkan rahim.... malam tu baru bagitau mak.... pastu baru bos n amy tau..... pastu share ngan zila....pastu ngan adik....pastu ngan wawa.......sampai arini pon leh kira jerk..rasanya tak sampai 20 orang yang tau....
16.jan : g lagi klinik....kali ni scan....hukhuk....baby dah 7w1d.....heartbeat pon ok.... alhamdulillah.....jua lagi teman.... pastu 22 jan...amy lak teman wat kad merah..... huhu...nasib badan...jauh ngan sayang....nasib la ada amy n jua kat sini...ni la tempat bermanja.....
me myself...still mabuk yang teruk tapi gagahkan diri gak....asal makan je uweeek..... naik lembik.....apapun aku tak kisah...asal kali ni aku n baby sihat sampai selamat dilahirkan....
28 jan...ada bleeding sikit.... ya allah...selamatkanlah zuriat ni....aku terus g check...jua cuti...amy teman.....alhamdulillah....baby is growing....dah 9w4d.....expected due date is on 29th aug 09...

SEMOGA KALI INI ALLAH MEMBERI PELUANG UNTUK AKU KANDUNGKAN BABY INI SAMPAI SELAMAT DILAHIRKAN...DAN SELAMAT DIBESARKAN.... UMMI DAN ABI SENTIASA DOAKAN BABY SELAMAT DILAHIRKAN DENGAN SIHAT, SEMPURNA, CERDIK AKALNYA, MENJADI ANAK YANG SOLEH/SOLEHAH, MENJADI INSAN YANG BERGUNA PADA AGAMA, BANGSA DAN NEGARA.....SERTA DAPAT MENJAGA UMMI,ABI DAN ADIK2 NANTI.....YA RAQIB, YA RAQIB, YA RAQIB, YA RAQIB, YA RAQIB, YA RAQIB, YA RAQIB..

1 comment:

lyana kamarul bahrin said...

WAH KAK WIDYYYYY CONGRATULATIONSSS!!!! ;D ;D ;D

alhamdulillah, take all the precautions needed yer. nolly slalu browse website ni, maybe Kak Widy lagi PHD bab2 pregnancy hehe tapi takpe nolly share je yer. ;)

http://www.preconception.com.au/

tp kene register as a member dulu..

take care!!!!