Monday, September 08, 2014

Throwback Cuti Merdeka #ronda2 selatan tanah air

Cuti Merdeka..cuti panjang kali ni sebab merdeka jatuh ahad..so cutinya dipanjangkan ke hari isnin.. Kebetulan juga, miza's wedding on 31st..makanya satu perjalanan merentasi selatan mula dirancang.. perjalanan kali ini, saya membawa bonda bersama...harus, kerena miza mengundang mak juga... so, perjalanan kami bermula pada hari jumaat malam. Lepas Isya' balik rumah maklong.. sebab kalo nak ke johor dari KL, memang lambat la jawabnya nanti. Malam tu sampai umah maklong pon dah kul 11 kot. Maktam, kak yang, fami n maklong je ada.. kak ngah sampai pagi sabtu.. ni gambar sebelum gerak pagi sabtu tu..

mak, maklong, maktam, kak ngah, me n my kiddos

BFF ni...

Sabtu : Gerak dah kat kul 12 dari seremban.. On the way ke Mersing, kami singgah menjejak kasih di rumah makdah.. yer, rindu sungguh makdah dan ayah pada anak2 saya.. manakan tidak, dari Uzma 10 bulan, hingga ke Izzul 2 tahun dijaga dek makdah.. dengan penuh kasih dan sayang. Terhutang budi sungguh saya pada mereka. Alhamdulillah, sempat singgah, sempat lunch, sempat tumpang solat dan sempat tumpang mandikan anak2.... Lalu perjalanan kami diteruskan ke Mersing. Hampir pukul 6 juga baru gerak dari kluang. Tempat jatuh lagi dikenang, ini pulak tempat 1st posting, tempat melahirkan 2 orang anak, tempat berkongsi susah dan senang, tempat kenal mana kawan mana lawan. Sampai Tenggaroh dah kul 8 lebih. terus sergah perantin...heheh dah selamat dah bff aku yang sorang ni dinikahkan petang tadi... and supprisingly, malam tu dapat jumpa aiza skali... ni ex housemate seketika kitorang...sempatlah kitorang bergambar untuk kenangan...Malam ni kami tido di homestay yang best...tapi sayangnya gambar tak sempat ambik...sampai dah malam...masa nak check out dah bergegas...sangatlah berpuas hati...rumahnya bersih dan cantik, kemudahannya mencukupi....

Menjejak kasih di umah Makdah

Reunion ex umah delima

saya dan aiza dengan perantin
Ahad : nak attend wedding Miza is the main mission, but the side mission is the re-union of PKS... alhamdulillah..walaupun sangat2 sekejap, sempatlah bergambar dengan geng2 PKS... sori la kengkawan, dapat jumpa kejap je...tapi aku tetap happy sebab dapat peluk2 korang....dapat jumpa ika, jua, zilah, puan n, cik tiah, kak lan n family... teramatlah seronoknya saya...dan mujurlah mood anak2 baik, sangatlah banyak gambar diorang berposing ngan mummy and daddy... COngrats miza n sham...i'm so happy for both of u.....petang tu, lepas majlis miza, kitorang ke pasir gudang..tumpang tido rumah makngah...yang bestnya, maklong n family pon ado....maso untuk bergorok....


Kena sambut depan2 haaa

ummi, ibu n mummy yang suwiiitttt...ehheheh

Reunion PKS....sayang korang ketat-ketat

Congrats Miza n Syam...Happy for both of U

Alhamdulillah..Allah bagi ko yang terbaik beb

Mummy with her anak menan

Suka....dapat jumpa pn.N

My kids with mummy n daddy

e eh..diorang lak posing lebih2

last but not least...posing sebelum balik

Umah wan angah

ISNIN : makngah ajak makan kat Kedai Rahmat, Kampung Pasir Putih (enchek suami, sila betulkan kalo saya silap)... alhamdulillah..tq makngah, sebab belanja kitorang makan kat sini... mengimbau seribu satu kenangan kami....tempat ini juga penuh kenangan buat saya dan enchek suami... kenangan enchek suami juga tidak terhitung di Pasir Gudang ni.. tempat kerja pertama..tempat mencari pengalaman...saya tak sempat menjengok teratak kami...enchek suami je yang menjengah rumah malam ahad tu..sebak sebenarnya bila nak meninggalkan johor ni... tapi apakan daya..hidup ini perlu diteruskan.. dan semoga hijrah kami mendatangkan kebaikan...
mr.Krie's ladies...wahhhh

makan2 @ kedai Rahmat

me with mak ngah, mak n mak long

my mum n i

Kami

pakteh n izzah

jadi anak sulung maklong jap..

kakak n abang..

candid

buah hati kami

abang n aunty bell

Subhanallah...indah sungguh tempat ini...



Alhamdulillah, selamat kami bermusafir selama 4 hari 3 malam. Dapat bawak mak dan anak jalan2.. Dapat attend wedding miza...dapat jumpa kawan2 PKS n MPK..dapat jumpa bergorok dirumah makngah...Terima kasih enchek suami, sudi bawak sang isteri, mak mertua dan anak2 menjelajah ke selatan malaysia.... Semoga diizinNYA untuk kita berjalan ke tempat2 lain pula.... 

1 comment:

sweetpink said...

WoW.. berjalan sakan noo