Thursday, September 20, 2012

:: SAYONARA MPK ::

Pintu ini lah yang ku buka dan tutup setiap hari kerja sejak 10 Jun 2008.. pintu ini juga adakalanya menyebabkan aku melengu di luar dek tetinggal kunci sementara nunggu geng2 opis sampai..selalunya pas lunch jumaat....

Kaunter yang menyimpan seribu satu kenangan..disinilah pernah ditempik, disinilah pernah diherdik, disinilah terjalin silaturrahim, disinilah tempat bergurau senda, disinilah tempat mengusik2....

Inilah laluan harian sepanjang kerja di OSC, MPKluang....dipintu ni jugak la selalu menyebabkan aku tak jadi lalu bila ada wajah2 kesukaan hamba beratur depan bilik bos ni.....

Benda kecik je...tapi sampai bergambor.......tq bos for being a very supportive bos, sporting, understanding, caring n cool :O)

Zahirnya aku tersenyum.......di dalam hati Allah saja yang tahu....betapa sedihnya aku thumbprint for the last time ever in mpKluang...kecuali la kot naik 44 ke sana semula...*yeeehaaaa, angan2 wahida in wonderland*

Shooting time with my PKS members.... tq andy...tq for the wonderfull evening...tq for the great shoot....n for the FOC charge......tak sangka, dalam dok tanya kat andy nak outdoor shooting, rupanya its happen on my last day of work in kluang :O(

Nampak macam main2..tapi hakikatnya, aku memang nangis pon... korang la kawan dunia akhirat aku....

cute kan gambar ni....YA Allah, KAU lindungi lah kesemua sahabat aku ini..temukanlah kami di dalam JannahMU.....

Ni sume orang yang teringin nak jadi model, tapi tak cukup kelayakan...so bergambar ngan andy pon jadiklah....

Riang ria di hari terakhir aku bekerja...harapnya ada lagi ruang untuk aku menjejakkan kaki ke tempat ni...but the most important thing...moga dapat aku bertemu ngan korang lagi....

Hanya Allah je yang tahu betapa bersyukurnya aku dicampak ke Kluang untuk ditemukan korang sume... walau pada mulanya dulu aku takde la melompat pon bila kene posting kat Kluang...tp tidaklah sedown bila aku tau kene transfer ke KL ni.....

Macam baru je aku update kisah tahun ke 4 aku di MPK...aku tak sangka secepat ini aku akan update pemergian aku dari MPK...aku baru dapat kekuatan untuk menulis ni...baru sempat..baru ada mood.... Mana aku sangka aku yang sebatang kara tercampak ke Kluang..akhirnya punya keluarga yang cukup besar dan sangat aku sayang untuk tinggalkan...rumah korang, rumah family korang sume aku dah jejak... mungkin kat situlah rezekinya aku yang tunggal ni..aku dikurniakan sahabat-sahabat sebaik korang....aku seronok sangat kawan ngan korang...walaupon adakalanya kita sume dilanda hangin kuskus tang moody tu..tapi aku anggap tu sume perkara biasa...sedangkan adik beradik yang dok seperut pon leh gaduh2..ni plak kita yang dok perut asing, lahir taun lain2, mak ayah lain2....tapi aku rasa korang macam adik beradik aku sendiri....korang yang selalu ada ngan aku disaat aku susah dan senang, lapar dan dahaga, gembira dan derita, ceria dan duka, sihat dan sakit.....sungguh hanya Allah yang mampu setiap kebaikan korang buat aku... kawan-kawan..janji ye ngan aku..jangan lupakan aku sampai kiamat...janji keep in touch ngan aku eh...aku tunggu je massage korang...aku tunggu je korang call...aku sedia je kalo korang nak share apa2 ngan aku....kalo datang kl carik aku tau....Korang membuatkan hidup aku di Kluang tidak rasa terasing...korang membuatkan aku menjadi kuat sebab aku tau korang memang kawan aku yang best.... aku doakan kita bertemu kembali di Jannah kelak...sesama eh kita wat pahala banyak2 sebab nak berkumpul dalam Jannah cepat2..... aku nak korang tau...aku betul2 sayang korang kerana Allah...moga diberi kesempatan untuk kita bertemu lagi di dunia ini tak kiralah dimana pon sekali tempatnya....

*eh, yang aku nangis beria2 sambil menaip ni kenapa......yer, sebab aku tengah rindu sangat kat korang sume...entry ni patutnya aku tajukkan SAYONARA PKS :O(*

2 comments:

Rohana Idris said...

As salam Ida

Pandai buat blog, ajar la kaklong hehe

U must tell yourself, u will make new history and new memories, old memories simpan dalam hati, jangan di bawak bersedih nanti KPI affected hehehe. Sian kat kami yg kek private ni, nak dpt bonus n naik gaji pun seksa!

Have a great time at the new place, make new friends. Bila nak jumpa ek?

najua said...

pergh..tacing sangat..sakit dada nak menghabiskan every line..love you n family sis! till we meet again, InsyaAllah..saya sayang kamu!