Monday, September 28, 2009

..raya 2009..



..Macam tak percaya bila raya tahun ni dah bertiga...last year raya pertama kat kedah...but this year raya pertama kat kuantan...sebab aku masih dalam pantang... Nuruzma Khadijah menambah seri di pagi aidilfitri tahun ni...bersalam dengan abang diawal pagi...mohon ampun dan maaf sekiranya ada salah dan silap yang mengguris hati abang selama ni...pastu abang g solat ngan abah...bila dah siap salam ngan mak n abah pulak...oooo...uzma dapat duit raya dari uwan...pastu g umah ayah long...tengok aimi pulak...hehehe alasan kukuh nak jalan...uzma nk jumpa aimi....sume orang kata...kalo orang dulu dalam pantang takleh pijak tanah pon.... nak wat camne....uzma nk g jumpa aimi...(ummi yang nak jalan2 jumpa makde yaya..pinjam nama uzma plak)...kat umah ayah long jumpa family ayeh teh n ayah de...makanya agak lama la kat sana....tapi lega la sebab at least dah jumpa terus 3 family...memandangkan dalam pantang...tak dapat nak wat apa2 persediaan raya...makanya....abang pakai baju masa nikah...aku pakai baju yang syuhaidi hadiahkan (apa la khabar dia agaknya sekarang)...uzma plak pakai baju yg uwan belikan....
Petang raya tu balik batu kikir pulak...sebab uzma belum jumpa onyen dia lagi...kul enam lebih baru gerak...siap mandikan uzma n tukar baju tido...coz confirm sampai BK malamnye... memang pon sampai dalam kul 10.30...uzma disambut uwan udenya...wah ..meriah wan su pon ada....best2...uwan teh memang dah ada la kan...memang syok la..sebab aku pon dah lama tak balik kampung...so ni gambar 2nd raya....dah jumpakan uzma ngan onyen n onyen ain...g lak bawak jumpa onyen cu n onyen lang....tapi sekadar disitu jerk ar..almaklum...dalam pantang..takde la gerak ke tempat lain....so..tak dapat la nak naik semban....belom la dapat ditemukan uzma ngan uwan2 site ampang tinggi lagi....
Raya ketiga...gerak ke temerloh dari BK....singgah Bukit Mendi umah pak ndak..(pak menakan abang)..dah alang2 lalu kan....tapi pak ndak takde...dapat jumpa mak ndak ngan anak2 dia...taktik abang tak menjadi...heheh...konon taknak tipon sebab taknak diorang prepare apa...sekali kena gak tahan lunch....pastu barula gerak ke temerloh...tido umah cik shimah... Raya keempat..g raub....umah pak ngah (pak menakan abang jugak)...aku pon first time jumpa family pakngah ni....masa kenduri kawin dulu tak perasan...lunch kat raub la kitorang aritu...pastu baru gerak balik kuantan...
hmmm...makanya...dalam pada belum abis pantang..uzma dah teroka pahang n negeri sembilan...balik ni nak jenjalan johor plak....so..itulah cite raya pertama kami bersama buah hati tersayang...

1 comment:

lyana kamarul bahrin said...

kak widy..selamat hari raya.. :) maafkan segala salah silap noli yer..dah brape tahun ni takjumpe..

hugs and kisses to uzma..